PODRŠKA U OPREMI PREDUZETNIČKIM INICIJATIVAMA SEOSKIH ŽENA

NADLEŽNOSTI INSTITUCIJA U SLUČAJEVIMA NASILJA U PORODIČNIM I PARTNERSKIM ODNOSIMA
29. јула 2020.
ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA
18. септембра 2020.
Prikaži sve

PODRŠKA U OPREMI PREDUZETNIČKIM INICIJATIVAMA SEOSKIH ŽENA

Projekat „Osnaživanje žena u Vojvodini – projekat razvoja preduzetništva seoskih žena“

PODRŠKA U OPREMI PREDUZETNIČKIM INICIJATIVAMA SEOSKIH ŽENA


U proteklih godinu dana realizacije projekta cilj nam je bio da pet seoskih udruženja žena razviju svoje ideje i započnu biznise koji će im pomoći da unaprede kvalitet života svoje porodice i sredine u kojoj žive. Kroz ovaj projekat trudili smo se da predupredimo sve eventualne probleme učeći iz iskustava sličnih programa i projekata. Namera nam je da započnemo priču koja je održiva i koja ima potencijal da se dalje razvija.

Sve svoje proizvode žene prave u svojim kućama, ulažući svoje sirovine i koristeći svoje resurse. Kroz obuku koja je organizovana između ostalih stvari naučile su i da izračunaju cene svojih proizvoda računajući i svoj rad i vreme koje ulažu. Vrednovanje sopstvenog vremena je ono na šta žene najčešće zaboravljaju.

Svaki raniji pokušaj ovih udruženja žena da realizuju svoje preduzetničke ideje najčešće se zaustavljao kod nedostatka sredstava za nabavku opreme neophodne za rad. Deo njihovog biznis plana bio je i opremanje prostora za rad i pravljenje spiska neophodne opreme.

Projektom je predviđeno da svih pet udruženja dobije opremu i materijale neophodne za započinjanje proizvodnje. Početkom avgusta u prostorije ovih udruženja, u Lazarevo, Boku, Mokrin, Idjoš i Belo Blato, stigla je prva tura opreme – frižideri, zamrzivači i šporeti, a u narednom periodu stići će i ostala neophodna oprema. Oprema dobijena kroz projekat omogućiće da ova udruženja svoje ideje realizuju. Dobijanjem opreme započinje nova faza u ekonomskom osnaživanju seoskih žena, faza započinjanja i vođenja biznisa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.