O bezbednosti iz ženskog ugla
7. марта 2019.
U Lazarevu održana prva radionica projekta „Osnaživanje žena u Vojvodini“
16. октобра 2019.
Prikaži sve

Ekonomsko osnaživanje seoskih žena

U avgustu 2019 započela je realizacija projekta   „Osnaživanje žena u Vojvodini  – projekat razvoja preduizetništva seoskih žena“. Projekat se realizuje u partnerstvu sa Centrom za podršku ženam iz Kikinde, a u aktivnosti su uključena seoska udruženja žena iz Srednjeg i Severnog Banata. U narednih godinu dana nastavićemo svoj rad na unapređenju ekonomskog položaja žena prvenstveno kroz pružanje podrške i pomoći ženama da razviju svoje preduzetničke ideje u samostalni i održivi biznis.

Seoske žene često se u svojim udruženjima bave izradom i prodajom ručnih radova i različitih domaćih proizvoda koje povremeno plasiraju na sajmovima i izložbama.Kroz projektne aktivnosti ženama će biti predstavljeni različiti modeli organizovanja biznisa. Naše je iskustvo da su žene do sada najviše interesovanja pokazivale za osnivanje zadruge ili privredne delatnosti u okviru udruženja. Oba ova modela ženama su privlačna prvenstveno zbog toga što podrazumevaju deljenje obaveza i odgovornosti sa drugim ženama. Ukoliko se odluče da započnu realizaciju svojih biznis ideja prvi korak je da te aktivnosti ne doživljavaju više kao hobi, koji ponekad reade,  nego da im odgovorno i profesionalno pristupe.

Projekat je podržan od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“ koji finansira EU.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.