ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA

Sastanci Mreže „Ženski divan“
16. фебруара 2022.
Prikaži sve

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA

U petak, 08.jula 2022. u Gradskoj kući u Zrenjaninu održana je konferencija povodom završetka projekta „Podrška razvoju preduzetništva seoskih žena u Banatu“. Ovaj projekat trajao je godinu dana, a realizovan je u okviru druge faza šireg projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“ koji realizuje koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, u saradnji sa Ministarstvom za rad i evropske integracije, UN Women i uz finansijsku podršku EU.

Na početku konferencije prisutnima se obratio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. On je istakao značaj ekonomskog osnaživanja žena i govorio o programu finansijske podrške preduzetnicima koji je prošle godine prvi put realizovan u Zrenjaninu. Skupu je prisustvovala i Đenđi Seleši, pomoćnica pokrajinskog sekretara u PS za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. Ona je govorila o važnosti realizacije projekata kroz koje se razvoj preduzetništva žena i značajne uloge koju preduzetnice imaju u društvu.

Predstavnice seoskih udruženja žena su govorile o svojim privrednim aktivnostima koje su kroz projekat razvile kao i o izazovima sa kojima se u radu susreću. Svim udruženjima dodeljeni su sertifikati o učešću u programu, a na kraju konferencije priređena je mala zakuska uz domaće kiflice i tradicionalne banatske kolače.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.