ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA

PODRŠKA U OPREMI PREDUZETNIČKIM INICIJATIVAMA SEOSKIH ŽENA
15. августа 2020.
OD SIGURNOG DOMA DO SIGURNOG DRUŠTVA
14. новембра 2020.
Prikaži sve

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA

U četvrtak, 17 oktobra, u Hotelu Vojvodina u Zrenjaninu održana je konferencija povodom završetka projekta „Osnaživanje žena u Vojvodini – projekat razvoja preduzetništva seoskih žena“. Partneri na projektu su Zrenjaninski edukativni centar i Centar za podršku ženama iz Kikinde. Projekat je podržan od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost u Srbiji (UNWOMEN) u okviru programa „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“. Cilj je bio pre svega podrška razvoju biznis inicijativa pet seoskih udruženja žena iz opština Zrenjanin, Sečanj i Kikinda. Razvijena je saradnja sa seoskim udruženjima žena „Veliko srce“ Lazarevo, „Banatsko jagnje“ Boka, Klub žena Belo Blato, UŽ iz Iđoša i UŽ „Mokrinčanke“ iz Mokrina.

Konferencija je bila prilika da se učesnicima predstave rezultati projekta, kao i da se predstave seoska udruženja žena koja su u aktivnostima učestvovala i promene koje su postignute.

Ova udruženja formirala su svoj savez „Mreža Ženski Divan“ i donela odluku da u narednoj fazi svoje proizvode plasiraju na tržištu pod zajedničkim brendom. Potrošačima će nuditi proizvode koji su poreklom sa ovog podneblja, izrađeni po tradicionalnoj tehnologiji od domaćih sirovina. U ponudi će se naći prehrambeni proizvodi i tekstilni proizvodi. Za početak kupcima će moći da biraju između nekoliko vrsta domaćih pekmeza i tradicionalnih banatskih kolača.Od tekstilnih proizvoda u asortimanu su odevni predmeti i posteljena, sve proizvedeno od prirodnih materijala, kože, vune i platna i ukrašeno tradicionalnim banatskim mustrama.

Promene u načinu života i na tržištu koje su uzrokovane pandemijom virusa COVID-19, dovele su do toga da se ova udruženja okrenu on-line prodaji. Trenutno je u izradi web-prodavnica preko koje će se ovi proizvodi nuditi širem krugu kupaca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.