Uspešno održana druga radionica u Lazarevu

Održan okrugli sto pod nazivom „Izazovi i mogućnosti za ekonomsko osnaživanje žena u seoskim sredinama“
21. октобра 2019.
Održane prve radionice sa ženama u Iđošu
27. октобра 2019.
Prikaži sve

Uspešno održana druga radionica u Lazarevu

Druga radionica u Lazarevu, kao deo projekta „Osnaživanje žena u Vojvodini – projekat razvoja preduzetništva seoskih žena“ održana je 19.10.2019.  Radionici je prisustvovalo 18 zainteresovanih žena sa kojima su mentorke Biljana Grek i Gordana Pejak zajedno radile na sastavljanju ankete. Cilj ankete je bio istraživanje tržišta za proizvode koji bi brendirale. Učesnicama je detaljno objašnjen proces kreiranja uspešnog biznis plana, kao i značaj SWOT i PEST analiza. Nakon toga, trenerice i učesnice radionice uradile su analizu kupaca – potrošača, kao i konkurenata.

Realizovanje ove radionice pomoglo je Udruženje žena iz Lazareva „Veliko srce”, osnovano 25.2.2012. godine. Udruženje ima 20 aktivnih članica koje se bave ručnim radom, izradom nakita od testa i pustovane vune, prave zanimljive predmete od recikliranog papira i plastičnih kesa.

Glavna aktivnost Udruženja predstavlja očuvanje starih zanata, a svoje znanje članice nesebično dele i sa omladinom. Tokom godine često organizuju radionice, a broj zainteresovanih polaznika je najlepša pohvala njihovom radu.  Svake godine slave samo 8. mart, a jednom godišnje organizuju putovanja po zemlji i regionu. Ovogodišnje putovanje odvelo ih je u Malu Krsnu – Najdanove krugove, Despotovac – Manastir Manasiju, Veliku Planu – Manastir Koporin i u Jagodinu.

Članice Udruženja, pored toga što se bave izradom rukotvorina i negovanjem tradicije, brinu i o zdravstvenoj zaštiti žena i dostupnosti zdravstvenih usluga ženama sa invaliditetom.  Žene u okviru rada Udruženja upoznate su sa postojanjem institucija za zaštitu žena žrtvi nasilja, kao i funkcionisanjem SOS telefona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.