Održane prve radionice sa ženama u Iđošu

Uspešno održana druga radionica u Lazarevu
23. октобра 2019.
U Boki održane radionice projekta „Osnaživanje žena u Vojvodini“
30. октобра 2019.
Prikaži sve

Održane prve radionice sa ženama u Iđošu

U okviru projekta „Osnaživanje žena u Vojvodini – projekat razvoja preduzetništva seoskih žena“ organizovane su prve radionice. Zrenjaninski edukativni centar i Centar za podršku ženama rade na osnaživanju žena sa sela za pokretanje sopstvenog biznisa i samozapošljavanja.

Prve radionice održane su 17. i 18.oktobra u prostorijama lokalnog udruženja žena. Učesnice ovih radionica su žene koje imaju ideje da započnu neki posao. Sa trenericama će raditi na izboru poslovnih ideja i razvoju ovih ideja u održivi biznis. Trenerice su im pored teorijskih znanja predstavile i različite primere iz prakse, inovativne ideje koje su počele sa skromnim sredstvima i razvile se u uspešne poslovne priče.


Udruženje žena u Iđošu osnovano je u februaru 2011. godine i radi već 9 godina na negovanju starih  zanate trudeći se da umetnost ručne izrade spasu od zaborava. Članice udruženja se dugi niz godina druže, sarađuju, učestvuju na raznim manifestacijama gde pokazuju svoje umeće, a pored toga bave se i humanitarnim radom. Od 2014. godine 18. avgusta u Iđošu, organizuju manifestaciju pod imenom „Krofnijada“. Tom prilikom, one iskazuju svoje gostoprimstvo ženama iz okolinih mesta i drugih udruženja.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.