Održan okrugli sto pod nazivom „Izazovi i mogućnosti za ekonomsko osnaživanje žena u seoskim sredinama“

U Lazarevu održana prva radionica projekta „Osnaživanje žena u Vojvodini“
16. октобра 2019.
Uspešno održana druga radionica u Lazarevu
23. октобра 2019.
Prikaži sve

Održan okrugli sto pod nazivom „Izazovi i mogućnosti za ekonomsko osnaživanje žena u seoskim sredinama“

Povodom Međunarodnog dana seoskih žena, u Zrenjaninu je 16.10.2019. održan okrugli sto pod nazivom „Izazovi i mogućnosti za ekonomsko osnaživanje žena u seoskim sredinama“, na kojem su prisustvovale 24 učesnice. Zrenjaninski edukativni centar i Centar za podršku ženama, iskoristili su priliku da skrenu pažnju javnosti na položaj žena u ruralnim sredinama, kao i na probleme sa kojima se one suočavaju u svakodnevnom životu.

Okrugli sto je organizovan u okviru projekta „Osnaživanje žena u Vojvodini – projekat razvoja preduzetništva seoskih žena“ koji podržava kancelarija UN Women u Srbiji. U projekat su uključena seoska udruženja žena iz opština Zrenjanin, Kikinda i Sečanj.

Ovom prilikom započet je dijalog između predstavnika lokalnih samouprava i nadležnih tela sa seoskim udruženjima žena kako bi se pružila puna podrška i stvorilo okruženje koje pomaže održivosti preduzetničkih inicijativa seoskih žena.

15. oktobar ustanovljen je kao Međunarodni dan seoskih žena na Konferenciji žena Ujedinjenih nacija u Pekingu 1995. godine, kada se i naša zemlja obavezala da ženama na selu obezbedi ravnopravan pristup i potpuno učešće u strukturama vlasti, kao i da učini vidljivim njihove potrebe i mogućnosti prilikom kreiranja razvojnih politika sela.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.