Održan trodnevni trening za seoska udruženja žena u Kovačici

U Mokrinu započet ciklus radionica sa ženama zainteresovanim za preduzetništvo
29. новембра 2019.
Podrška ekonomskim inicijativama žena
12. фебруара 2020.
Prikaži sve

Održan trodnevni trening za seoska udruženja žena u Kovačici

U hotelu “Relax” Kovačici održan je od 30.11. do 02.12. trodnevni trening za predstavnice pet odabranih seoskih udruženja žena iz Banata. Na treningu su učestvovale predstavnice sledećih udruženja: „Veliko srce“ iz Lazareva; „Banatsko jagnje“ iz Boke; Klub žena Belo Blato; „Mokrinčanke“ iz Mokrina i Udruženje žena iz Iđoša. Ovo je još jedna u nizu aktivnosti projekta „Osnaživanje žena u Vojvodini – projekat razvoja preduzetništva žena“ koji realizuje Zrenjaninski edukativni centar (ZEC) u saradnji sa Centrom za podršku ženama (CPŽ).

Cilj treninga je jačanje kapaciteta seoskih udruženja žena za formalizaciju i razvijanje biznis ideja. Sva ova udruženja bave se određenim privrednim aktivnostima, proizvode specifične proizvode i nude ih kupcima najčešće na različitim sajmovima i lokalnim manifestacijama. Sada su se razmatrale mogućnosti kontinuirane proizvodnje, kako je postići i kako da proizvodi budu stalno dostupni na širem tržištu. Upoznate su sa osnovnim pojmovima brendiranja proizvoda pozicioniranja proizvoda na tržištu kao originalnog i jedinstvenog. Poučene (ne)uspesima nekih prethodnih sličnih inicijativa koje su najčešće bile kratkog daha najbolje rešenje vide u saradnji i zajedničkom nastupu na tržištu. U narednom periodu ova udruženja će uz podršku ZEC-a i CPŽ-a nastaviti da sarađuju i razvijaju svoje biznis ideje.

Ovaj projekat je podržan od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“, koji finansira Evropska unija

GALERIJA FOTOGRAFIJA:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.