KAMPANJA 16 DANA AKTIVIZMA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

ODRŽANE RADIONICE O MEDIJSKOM IZVEŠTAVANJU O NASILJU U PORODICI
24. новембра 2016.
PROJEKAT „NULTA TOLERANCIJA NA RODNO ZASNOVANO NASILJE U ŠKOLAMA“
12. децембра 2016.
Prikaži sve

KAMPANJA 16 DANA AKTIVIZMA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Naša organizacija i ove godine je obeležila 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama. Ova internacionalna kampanja obeležava se širom sveta svake godine, počinje 25.novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama, a završava se 10.decebra na Međunarodni dan ljudskih prava.

25.novembra na poziv Komisije za rodnu ravnopravnost SO Žitište učestvovale smo u uličnoj akciji u centru, a potom na javnoj tribini „Stop nasilju nad ženama“ koja je organizovana u sali Komiteta.

Ovom prilikom je položeno 29 ruža u znak sećanja na 29 žena koje su u ovoj godini ubijene u slučajevima porodičnog nasilja u Srbiji. Podršku akciji pružili su predsednik opštine Žitište sa saradnicima, predsednik Skupštine opštine Žitište, odbornice, odbornici, predstavnici javnih ustanova i preduzeća, učenici OŠ “Sveti Sava”, kao i mnogobrojni građani i građanke. Na tribini su učestvovali predstavnici policije, centra za socijalni rad i doma zdravlja ove opštine.

U Zrenjaninu su organizovane dve ulične akcije, 26.novembra i 3.decembra, u saradnji sa Ženskom odborničkom mrežom grada i Savetom za rodnu ravnopravnost. Ovom prilikom deljeni su leci sa informacijama o nasilju u porodici kao krivičnom delu, a prolaznici su imali priliku da svojim potpisima podrže peticiju mreže „Žene protiv nasilja“ da se 18. maj proglasi danom sećanja na žene koje su ubijene u porodičnom nasilju.

Detalj sa ulične akcije u Zrenjaninu 03.decembra:

unnamed

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.