Održane prve radionice sa ženama u Iđošu
27. октобра 2019.
U Belom Blatu održane radionice za podršku preduzetništvu seoskih žena
4. новембра 2019.
Prikaži sve

U Boki održane radionice projekta „Osnaživanje žena u Vojvodini“

Radionice na temu ekonomskog osnaživanja i razvoja preduzetništva seoskih žena održane su 21.10.2019. i 22.10. 2019. u Boki. Devetnaest učesnica je bilo u prilici da, na osnovu primera iz prakse, nauči šta je potrebno za pokretanje sopstvenog posla. Mentorke su tokom dvodnevnih radionica intezivno radile kako bi ženama približile proces kreiranja uspešnog biznisa.

Radionice su održane u prostorijama lokalnog Udruženja žena “Banatsko jagnje”, osnovanog 2016. godine. Aktivne članice Udruženja spaja posvećenost očuvanju tradicije, te ne čudi što je njihova glavna aktivnost prerada i pranje vune na starinski način, ispiranjem na Tamišu.

Iako najviše pažnje posvećuju preradi vune, one učestvuju na sajmovima i izložbama hrane, kao i na lokalnim manifestacijama. Na tim događajima predstavljaju se rukotvorinama od vune, ali i jagnjećim prženim paprikašem, knedlama sa sirom i salenjacima. Pored toga, svake godine organizuju i niz humanitarnih aktivnosti. Ručno izrađene prsluke poklanjaju manastirima, a svaka novorođena beba u Boki od udruženja na poklon dobija jorgan, džemper, šal i kapu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.