Okrugli sto 11.04.2014.
13. априла 2014.
Spisak ženskih NVO koje pružaju individualnu podršku ženama
8. јуна 2014.
Prikaži sve

Aktivne žene – aktivne građanke

  • 01. aprila 2014. godine počela je realizacija projekta „Aktivne žene-aktivne građanke“ uz finansijsku podršku YUCOM-a, a u okviru programa subgrantinga Koalicije za ravnopravnost KORAK/HAPI/STEP . Projekat je usmeren je na povećanje participacije žena u proecese donošenja odluka u ruralnim sredinama. Projekat realizuju u partnerstvu tri zrenjaninske organizacije – Zrenjaninski edukativni centar, UG „Kormilo“ i Centar za ruralni razvoj Zrenjanin. U realizaciji projekta sarađivaćemo sa seoskim udruženjima žena iz opštine Zrenjanin.
  • Žene u ruralnim sredinama su višestruko marginalizovane, njihov položaj opterećen je patrirhalnim stereotipima o podeli rodnih uloga i teškom ekonomskom situacijom života na selu. Njihova uključenost u procese donošenja odluka na lokalnom nivou je veoma niska. Žene svoja prava ostvaruju u svojoj lokalnoj zajednici i lokalne politike utiču na njihov svakodnevni život. Zato je važno osnažiti žene da se aktivnije uključe u politički život lokalne zajednice. Njihovo uključivanje podići će kvalitet lokalnih politika i promovisati jednakost.

Aktivnosti:

  • U utorak 27.maja u prostorijama Kluba žena Ečka održan je prvi trening za žene članice ovog udruženja.
  • Aradac: U ponedeljak 2.juna u prostorijama Udruženja žena „Harmonija“ održan je prvi trening za žene članice ovog udruženja i Udruženja žena „Ruža“

Projekat realizuju Zrenjaninski edukativni centar, Centar za ruralni razvoj Zrenjanin i UG „Kormilo“

ZEC logo_1novi logoLOGO EDUKATIVNI

 

 

 

 

 

Podržano od:

Picture1British EmbassyEU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.